Ταξίδεψε παρέα με τις συσκευές σου

by K Admin

Είτε ταξιδεύεις για δουλειά, είτε για αναψυχή, καλό είναι να πάρεις μαζί σου τις απαραίτητες συσκευές. Για να μην κουβαλάς περιττό βάρος, αλλά και για να μην σου λείψει τίποτα.

Το να ετοιμάζεις αποσκευές, ειδικά για να φύγεις διακοπές, είναι μια διαδικασία που από τη μία σου δίνει χαρά λόγω της προσμονής σου για το ταξίδι, κι από την άλλη σ’ αγχώνει, γιατί αφενός δεν θέλεις να ξεχάσεις κάτι, κι αφετέρου δεν θες να κουβαλάς περιττά πράγματα.

Ο προβληματισμός σου γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όταν καλείσαι να επιλέξεις ποιες συσκευές θα πάρεις και ποιες θ’ αφήσεις. Γιατί, ένα παραπάνω μπλουζάκι κάπου μπορεί να το στριμώξεις. Μια συσκευή όμως; Οι συσκευές, και όγκο και βάρος θα προσθέσουν στις αποσκευές σου, ενώ κάποιες θα χρειαστεί, λόγω ευαισθησίας, να συσκευαστούν με τρόπο κατάλληλο, προκειμένου να μην σπάσουν, ή φθαρούν.

Γι’ αυτό, ανάλογα με τον τύπο του ταξιδιού, τη διάρκεια, τον προορισμό, με το αν ταξιδεύεις με την οικογένειά σου, ή όχι, χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές.

 

Υπάρχουν βέβαια κάποιες συσκευές, που ανεξάρτητα από τον τύπο του ταξιδιού που θα κάνεις, πιθανότατα θα τις χρειαστείς. Δες ποιες είναι στην παρακάτω λίστα:

 

Συσκευές ατομικής φροντίδας και υγιεινής

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Δεν πιάνει πολύ περισσότερο χώρο στη βαλίτσα σου από τη χειροκίνητη,  οπότε δεν χρειάζεται να την αποχωριστείς.

Σεσουάρ μαλλιών

Παρόλο που τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν ένα σε κάθε δωμάτιο, μάλλον δεν θα έχει τις δυνατότητες του δικού σου. Αν έχεις χώρο πάρε το μαζί σου.

Αποτριχωτική ή ξυριστική μηχανή

Αν η διάρκεια του ταξιδιού σου είναι μικρή, πιθανότατα να μην χρειαστείς την αποτριχωτική σου μηχανή. Η ξυριστική όμως (ειδικά για τους άνδρες) είναι πολύ χρήσιμη. Σκέψου ότι αν την πάρεις, δεν θα χρειαστεί να συσκευάσεις ξυραφάκι κι αφρό ξυρίσματος.

 

Συσκευές τεχνολογίας

Το κινητό σου τηλέφωνο είναι η συσκευή που σίγουρα θα πάρεις μαζί σου (ακόμα κι αν δεν πάρεις καμιά άλλη). Ένα laptop, ή tablet είναι επίσης πολύ συνηθισμένες συσκευές για αποσκευή. Οπότε, σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο, να πάρεις και κάποια από τα παρελκόμενά τους:

Φορτιστές

Μην τους ξεχάσεις. Ούτε του κινητού, ούτε των υπόλοιπων συσκευών σου. Θα τους χρειαστείς σίγουρα κι έτσι θ’ αναγκαστείς να δανειστείς, ή ν’ αγοράσεις νέους.

Power bank

Το “must” του ταξιδιού. Προμηθεύσου ένα Power bank αρκετά μεγάλης χωρητικότητας και δεν θα ξανανιώσεις άβολα αν ξεμείνει το κινητό σου από μπαταρία, τη στιγμή που θ’ αποτύπωνες μια όμορφη στιγμή με την κάμερά του.

Hands Free

Για να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, κυρίως όταν κινείσαι, αλλά και για να μην ενοχλείς τους συγκάτοικούς σου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όταν θελήσεις να παρακολουθήσεις μια ταινία από το κινητό, το tablet, ή το laptop σου.

Αντάπτορας  ταξιδίου

Μία απαραίτητη μίνι συσκευή για να σε κρατάει «στην πρίζα». Ρυθμίζεται για να μπορεί να προσαρμοστεί στις πρίζες κάθε χώρας, προκειμένου όλες οι αγαπημένες σου συσκευές να μπορούν να λειτουργούν και να φορτίζονται.

Φωτογραφική μηχανή ή/και βιντεοκάμερα

Για όποιο λόγο κι αν ταξιδεύεις σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλεις να φωτογραφήσεις, ή να βιντεοσκοπήσεις. Θα σκεφτείς τώρα, πως αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και με το κινητό σου αλλά μην ξεχνάς πως η ποιότητα δεν θα είναι η ίδια.

 

 

Από την άλλη, υπάρχουν και συσκευές που ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του ταξιδιού που θα κάνεις:

 

Επαγγελματικό ταξίδι

Μίνι σίδερο

Σχεδόν κανένας δεν διαθέτει τόση «μαεστρία», ώστε να διπλώνει τα ρούχα του στη βαλίτσα με τρόπο που να είναι άψογα σιδερωμένα φθάνοντας στον προορισμό του. Γι’ αυτό, ειδικά αν πρόκειται να πας σε επαγγελματικά ραντεβού, πρέπει να φρεσκάρεις λίγο τα ρούχα σου. Στα ξενοδοχεία αυτή η υπηρεσία χρεώνεται, οπότε αν πάρεις μαζί σου ένα μίνι σίδερο γλιτώνεις απ’ αυτό το εντελώς περιττό έξοδο. Είναι πολύ ελαφρύ και χωρίς σπουδαίο όγκο άλλωστε.

Οικογενειακό ταξίδι

Όταν ταξιδεύεις με την οικογένεια και κυρίως όταν τα παιδιά σου είναι μικρά, θα χρειαστεί να προσαρμόσεις και τις αποσκευές στις ανάγκες τους. Οι οικογενειακές διακοπές συνήθως διαρκούν αρκετές ημέρες και θα χρειαστεί να πάρεις μαζί σου κάποιες συσκευές για να μην λείψει τίποτα από κανέναν.

Επίσης, αν πάρεις μαζί σου κάποιες συσκευές, γλιτώνεις κι από σπατάλες. Αυτό γιατί από τη μία θα μπορείς να προετοιμάζεις κάποια γεύματα, ή ροφήματα κι έτσι δεν θα τ’ αγοράζεις απέξω, αλλά και γιατί αν ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου κάποια συσκευή που σου είναι απόλυτα απαραίτητη, θα ξοδευτείς για να την αγοράσεις από τον τόπο παραθερισμού, ενώ μετά θα την έχεις και διπλή. Φτιάξε –λοιπόν- λίστα με όσα κρίνεις απαραίτητα:

Μίνι βραστήρας νερού

Ειδικά αν έχεις μαζί σου βρέφος, ή μικρό παιδί, ένας βραστήρας (μικρής χωρητικότητας, για να μη σου βαρύνει τις αποσκευές) θα σου «λύσει τα χέρια». Για την προετοιμασία του γάλατος, ή των γευμάτων του μωρού θα χρειαστείς οπωσδήποτε βρασμένο νερό. Επίσης, μπορείς να ζεστάνεις νερό για να φτιάξεις ζεστό καφέ στιγμής.

Για να μην κουβαλάς μαζί σου κι αποστειρωτή,  μπορείς ν’ αποστειρώσεις πιπίλες, μπουκάλια κι άλλα σκεύη του μωρού στον βραστήρα σου.

Φίλτρο νερού

Είτε ταξιδεύεις με την οικογένεια, είτε όχι, καλό θα είναι να προσέξεις την ποιότητα του νερού του δικτύου της περιοχής που επισκέπτεσαι. Αν δεν ξέρεις με σιγουριά και είναι κάτι που σ’ ανησυχεί, μπορείς να πάρεις μαζί σου μια μικρή κανάτα-φίλτρο νερού, ή να προσαρμόσεις στη βρύση του καταλύματος που φιλοξενείσαι, ένα μίνι φίλτρο νερού (δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλά κουμπώνει).

Μ’ αυτό τον τρόπο, θ’ αποφύγεις το έξοδο αγοράς και κουβαλήματος εμφιαλωμένων νερών.

Μίνι τοστιέρα

Επειδή τα παιδιά συνέχεια πεινάνε, τι πιο υγιεινό και χορταστικό από ένα σπιτικό τοστάκι; Μια μικρή τοστιέρα δεν πιάνει καθόλου χώρο στις αποσκευές και μπορεί να σε βγάλει καθημερινά από τη δύσκολη θέση της προετοιμασίας σνακ για τα παιδιά. Έτσι θα φάνε κάτι υγιεινό κι εσύ δεν θα ξοδευτείς να τους πάρεις έτοιμο.

Μικρό μπλέντερ

Αν το μωρό σου τρώει ακόμα αλεσμένο φαγητό, το μικρό μπλέντερ είναι από τα πρώτα που θα σκεφτείς να πάρεις μαζί σου. Για να του αλέθεις το φαγητό και τα φρούτα του.

Ματάκι κουζίνας

Θα σου φανεί χρήσιμο στο να ψήσεις το αγαπημένο σου ελληνικό καφεδάκι, να μαγειρέψεις ένα γρήγορο γεύμα (π.χ. μια ομελέτα, ή ένα αυγό) αλλά και να ετοιμάσεις τη σουπίτσα του μωρού σου.

Φωτάκι νύχτας

Τα παιδιά συνήθως θέλουν ένα φωτάκι αναμμένο στο δωμάτιο που κοιμούνται. Όμως ένα φωτάκι νύχτας μπορεί να φανεί χρήσιμο και στους μεγάλους, ειδικά στην περίπτωση που θα θελήσουν να σηκωθούν για οποιονδήποτε λόγο το βράδι.

 

 

Άλλες συσκευές για ταξίδια αναψυχής:

Συσκευές παρασκευής καφέ

Αν σου αρέσει να πίνεις καφέ, και κυρίως αν πίνεις περισσότερους από έναν την ημέρα, μάλλον δεν σε συμφέρει οικονομικά να τους αγοράζεις όλους απέξω. Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο να ετοιμάζεις τον αγαπημένο σου καφέ χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες  συσκευές. Όπως ένα μιξεράκι χειρός για τον φραπέ, μια μικρή καφετιέρα φίλτρου για ν’ απολαμβάνεις φρέσκο γαλλικό καφέ, ή ένα ηλεκτρικό μπρίκι για να φτιάχνεις τον ελληνικό σου όπως ακριβώς τον προτιμάς.

Εντομοαπωθητική συσκευή

Ανάλογα με τους χώρους που διαθέτει το κατάλυμα που θα μείνεις, μπορεί να χρειαστείς μία, ή και περισσότερες εντομοαπωθητικές συσκευές. Αν ταξιδέψεις καλοκαίρι, και ειδικά σε υγρές και με πλούσια βλάστηση περιοχές, θα σου φανούν απολύτως απαραίτητες.

Μίνι BBQ

Αν δεν θέλεις να ξοδεύεσαι αλλά θα σου άρεσε ν’ απολαμβάνεις στις διακοπές σου ψητό φαγητό, όπως κρέας, ψάρι, θαλασσινά κ.λπ. μπορείς να πάρεις μαζί σου μια μικρή ψησταριά.

Ηχείο 

Ένα μικρό, φορητό κι ασύρματο ηχείο είναι ό,τι πρέπει για ν’ ακούς την αγαπημένη σου μουσική όπου κι αν βρίσκεσαι.

Πολύπριζο

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, ένα πολύπριζο είναι απολύτως απαραίτητο. Σπάνια βρίσκεις δωμάτιο ξενοδοχείου με πολλές πρίζες. Μπορεί να χρειάζεται να φορτίσεις το κινητό σου, και ταυτόχρονα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, ενώ θα πρέπει να έχεις και το λάπτοπ στην πρίζα, και να υπάρχει μόνο μία ελεύθερη σ’ όλο το δωμάτιο.

Φακός

Μπορεί τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα να έχουν εφαρμογή φακού, καλό όμως θα ήταν να είχες και έναν μαζί για κάθε ενδεχόμενο (για παράδειγμα αν γίνει διακοπή ρεύματος).

 

Αν το μεταφορικό σου μέσο είναι το αεροπλάνο, δεν θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου αρκετές από τις παραπάνω συσκευές και κυρίως τις πιο βαριές κι ογκώδεις, εφόσον υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα στον προορισμό σου. Για παράδειγμα, αν έχεις μωρό να υπάρχει δυνατότητα παρασκευής βρεφικών γευμάτων στο ξενοδοχείο σου.

Αν ταξιδέψεις όμως με το αυτοκίνητό σου, μπορείς άνετα να βολέψεις τις περισσότερες συσκευές χωρίς να σ’ απασχολεί ιδιαίτερα ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου σου. Βέβαια, δεν θα χρειαστεί ποτέ να πάρεις ταυτόχρονα όλες τις παραπάνω συσκευές.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη