|  | 

Κουζίνα

Καλοκαιρινή και light μακαρονάδα με ωμή σάλτσα ντομάτας, φέτα και βασιλικό

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά για 3 άτομα

  • 300γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (κοντά ή μακριά)
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 1 ώριμη ντομάτα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 3-4 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 100γρ. φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
  2. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα μισά ντοματίνια μαζί με την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μισό βασιλικό και λίγη από τη φέτα.
  3. Ψιλοκόβουμε σε ροδελίτσες τα υπόλοιπα ντοματίνια και αφού κρατήσουμε μερικά στην άκρη για τη διακόσμηση, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα με την σάλτσα που φτιάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα της ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  5. Προσθέτουμε από πάνω τα ντοματίνια που κρατήσαμε, φέτα και βασιλικό.

 

Δείτε ακόμη