803
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 3 άτομα
- 300γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (κοντά ή μακριά)
- 200γρ. ντοματίνια
- 1 ώριμη ντομάτα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 3-4 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 100γρ. φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα μισά ντοματίνια μαζί με την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μισό βασιλικό και λίγη από τη φέτα.
- Ψιλοκόβουμε σε ροδελίτσες τα υπόλοιπα ντοματίνια και αφού κρατήσουμε μερικά στην άκρη για τη διακόσμηση, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα με την σάλτσα που φτιάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα της ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα ντοματίνια που κρατήσαμε, φέτα και βασιλικό.