Τσικνίζουμε με καπνιστό κοτόπουλο με μπύρα

by K Admin

 

Artikel verfügbar in: Deutschland,Österreich,Schweiz,Holland,Osteuropa Berechtigte User: Premiumpartner und Weber-Stephen Bildstatus: online

 

Ετοίμασες τις μπριζόλες, τα παϊδάκια και μερικά μπιφτέκια και θέλεις μια ακόμη εναλλακτική συνταγή; Σου έχουμε την κατάλληλη! Φτιάξε ένα λαχταριστό, καπνιστό κοτόπουλο με μπύρα, φτιάχνοντας το στην ψησταριά κάρβουνου ή ακόμα και στην ψησταριά υγραερίου με έμμεσο τρόπο ψησίματος!

 

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 2 κιλά, χωρίςIMG_3420
λίπος και καθαρισμένο.
¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι

Μαρινάδα

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη σκόνη τσίλι

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου

4 χούφτες ροκανίδια καρυδιάς, μουλιασμένα τουλάχιστον 30 λεπτά

 

Προετοιμασία:

Έμμεσο Ψήσιμο

Έμμεσο Ψήσιμο

• Αφαίρεσε και πέταξε από το κοτόπουλο κάθε περιττό λίπος και εντόσθια. Βάλε μια στρώση αλάτι σε όλη την επιφάνεια και μέσα στο κοτόπουλο. Κάλυψε το κοτόπουλο με μια πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
• Ανακάτευσε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ
• Πλύνε το κοτόπουλο μέσα έξω με κρύο νερό και στέγνωσέ το ήπια με χαρτί. Πασπάλισε το με τη μαρινάδα. Άφησε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοίμασε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Χρησιμοποίησε τη μισή μπύρα ανοίγοντας την με ένα ανοιχτήρι και τοποθέτησέ τη στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
• Στράγγιξε και πρόσθεσε τα ροκανίδια απευθείας πάνω στη φωτιά ή στο κουτί καπνιστή. Όταν τα ροκανίδια αρχίσουν να καπνίζουν μετέφερε το κοτόπουλο μαζί με το δοχείο της μπύρας πάνω στην ψησταριά. Ψήσε σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δείξει 76 βαθμούς C  στο παχύτερο μέρος του μηρού για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαίρεσε προσεκτικά το κοτόπουλο χωρίς να χυθεί η μπύρα. Άφησε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόψε σε κομμάτια.

Σέρβιρέ το ζεστό.

Μπορείς να δεις ακόμη