Τσικνίζουμε με Rib Eye με σάλτσα τσίλι και σκόρδο!

by K Admin

Cowboy Rib Eye

 

Το καλύτερο κομμάτι κρέας ταιριάζει γάντι στη μεγαλύτερη γιορτή «κρεατοφαγίας», την Τσικνοπέμπτη! Για αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια διαφορετική, και λίγο πικάντικη, συνταγή για να ετοιμάσεις το καλύτερο Rib-Eye στην ψησταριά κάρβουνου ή στην υγραερίου!

Ένα είναι σίγουρο.. πως αν δοκιμάσεις μοσχαρίσιο rib-eye ψημένο medium-rare στην ψησταριά, δεν θα θέλεις να φας ξανά άλλο κομμάτι κρέατος!

 

Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε ένα rib-eye με σάλτσα τσίλι και σκόρδο!

 

Συνταγή Για 4 άτομα 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά

 

ΠΑΣΤΑshutterstock_355820666

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι

2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

4  rib eye, 340 gr η κάθε μία και με περίπου 3 εκ. πάχος. Καθαρισμένα από το περιττό λίπος.

 

ΣΑΛΤΣΑ

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι

1 καυτερή πιπεριά τζαλαπένο χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκου ​​κόλιαντρου

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ανακάτεψε τα υλικά της πάστας. Άπλωσε την και στις δύο πλευρές των rib eye και άφησε τις να κάτσουν για 15-20 λεπτά πριν τις ψήσετε.
  2. Ανακάτεψε τα υλικά για την σάλτσα
  3.  Προετοίμασε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο με δυνατή φωτιά (220 με 280 βαθμούς κελσίου)
  4. Ψήσε τα rib eye πάνω από την υψηλή φωτιά σε άμεσα ψήσιμο με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό ψήσιμο : 6-8 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας μια φορά. Αφαίρεσε τις από την σχάρα και άφησε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σέρβιρε ζεστό με σάλτσα.

 

Καλή σου όρεξη… και μην ξεχνάς περιμένουμε τις εντυπώσεις σου! 

Μπορείς να δεις ακόμη