3,6K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Κεφτεδάκια αρωματικά και νόστιμα χωρίς τηγάνισμα. Κρατάμε μόνο τη γεύση χωρίς το περιττό λάδι.
Υλικά για 5-6 άτομα
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ανάμεικτο με χοιρινό
- 1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 4 κλαδάκια δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί για 15 λεπτά σε κρύο νερό, το στύβουμε με τα χέρια και το ρίχνουμε σε ευρύχωρο μπολ μαζί με τον κιμά.
- Περνάμε το κρεμμύδι από το multi και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί και να ανακατευτούν τα αρώματά του.
- Ύστερα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και το πλάθουμε σε στρογγυλούς κεφτέδες.
- Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο airfryer σε 3 δόσεις και τους ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες με έξτρα φυλλαράκια δυόσμου και γαρνιτούρα της επιλογής μας.