Kεφτέδες στο airfryer

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Κεφτεδάκια αρωματικά και νόστιμα χωρίς τηγάνισμα. Κρατάμε μόνο τη γεύση χωρίς το περιττό λάδι.

 

Υλικά για 5-6 άτομα

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ανάμεικτο με χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κλαδάκια δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί για 15 λεπτά σε κρύο νερό, το στύβουμε με τα χέρια και το ρίχνουμε σε ευρύχωρο μπολ μαζί με τον κιμά.
  2. Περνάμε το κρεμμύδι από το multi και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί και να ανακατευτούν τα αρώματά του.
  4. Ύστερα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και το πλάθουμε σε στρογγυλούς κεφτέδες.
  5. Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο airfryer σε 3 δόσεις και τους ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με έξτρα φυλλαράκια δυόσμου και γαρνιτούρα της επιλογής μας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη