Κέικ με μπανάνα και αχλάδι – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. ώριμες μπανάνες
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αχλάδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 1 αυγό, large
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ½ κ.γ σόδα
  • 50 γρ. καρύδια, πολύ ψιλοκομμένα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 25×10 εκατοστά και στρώνουμε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους, αφήνοντας να προεξέχει ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε το κέικ εύκολα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα αχλάδια, τα οποία αλευρώνουμε για να δημιουργήσουμε μια κρούστα και τα αχλάδια να μείνουν στο κέντρο του κέικ. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με τα καρύδια και τη ζάχαρη. Εφόσον ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα τα αλευρωμένα αχλάδια. Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα το αυγό, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας και χτυπάμε με λίγη ταχύτητα ή ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα απ’ έξω αλλά μέσα να είναι ακόμα μαλακό και υγρό. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι βάζοντάς το στο κέντρο. Αν βγαίνει καθαρό χωρίς μείγμα πάνω, το κέικ είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου.

.

 

TIPS


Tip για τη συνταγή

Σε περίπτωση που δεν έχουμε σιρόπι σφενδάμου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι.

 

Tip για την κουζινομηχανή

Η κουζινομηχανή μπορεί να δεχτεί περισσότερα από 20 διαφορετικά εξαρτήματα όπως αποχυμωτή, κόφτη/τρίφτη, παγωτομηχανή, κρεατομηχανή κ.ά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη