|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Κινέζικα ψωμάκια στον ατμό – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 ½ κ.γ ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150ml. χλιαρό νερό και 20ml. παραπάνω
    (αν χρειαστεί)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • τυρί
  • γαλοπούλα
  • ντομάτα
  • μαρούλι
  • αυγό

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα. Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατετεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5’. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στην αρχή θα είναι αρκετά κολλώδες το μείγμα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με λίγο αλευρωμένα χέρια μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και αδειάζουμε πάνω το ζυμάρι μας, το ζυμώνουμε σε ένα μακρύ ρολό πάχους 2εκ. και με ένα κοφρετό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζυμάρι μας πλάτους 2εκ. το καθένα. (Προσέχουμε να κρατήσουμε το αρχικό σχήμα στα κομμάτια μας). Βάζουμε το φούρνο στο πρόγραμμα ατμού, λαδώνουμε ελαφρά το κάτω μέρος από τα ψωμάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τρύπες στον πάτο του. Ψήνουμε για 20’-25’ ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε δώσει στα ψωμάκια μας. Σερβίρουμε ζεστά, κόβοντάς τα στη μέση οριζόντια και βάζουμε ανάμεσα τυρί, γαλοπούλα και ό,τι άλλο θέλουμε.

TIPS

Tip συνταγής

Για ακόμα πιο αφράτα ψωμάκια, όταν κόψεις το ζυμάρι σε μικρότερα κομμάτια, μπορείς να τα αφήσεις για 30’ να φουσκώσουν ξανά.

Tip για το φούρνο

Μετά τη χρήση του φούρνου με ατμό, ενεργοποίησε τη λειτουργία στεγνώματος για να φύγουν οι υδρατμοί.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη