Κουλουράκια Πασχαλινά με Μέλι – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by panagiotis tsagkaris

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για τα κουλουράκια

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 ml γάλα πλήρες
  • 1-2 αυγά για άλειμμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε άλλο μπολ, με σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.

Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου, αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μπαλάκια των 25-30 γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε στα ταψιά του φούρνου, τα οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Χτυπάμε 1-2 αυγά και τα αλείφουμε πάνω στα κουλουράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

 

 

TIPS

Tip συνταγής

Όσο πιο μικρά κάνεις τα κουλουράκια, τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Επίσης, μπορείς να τα αλείψεις με σκέτο κρόκο, αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι θα πάρουν περισσότερο χρώμα.

 

Tip για την Κουζινομηχανή

Αν θέλεις να προσθέσεις κάποιο τελευταίο υλικό σε μείγματα που δεν πρέπει να χάσουν τον αέρα τους, βάλε τη λειτουργία αναδίπλωσης για πολύ αργή ανάδευση.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη