1,7K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
1 κιλό φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κιλό αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, καβουρδισμένη (όπως είναι με το τσόφλι)
1.200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
½ φλ. κονιάκ
2 κ.γ. baking powder
1 αυγό
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
3 κ.σ. ανθόνερο
250 γρ. ζάχαρη, άχνη
Εκτέλεση
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. |
2 | Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. |
3 | Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το σιμιγδάλι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο βασικό μας μείγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι και στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. |
4 | Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας. |
5 | Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες μπουκίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα. |
6 | Ψήνουμε για περίπου 10 -15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα). |
7 | Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ραντίζουμε τις μπουκίτσες με ανθόνερο και μετά τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. |