Κρέπες με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις κρέπες

  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ¾ κούπες φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη μαρμελάδα

  • 400 γρ. ποικιλία από κόκκινα φρούτα κ.τ.ψ
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για τη σαντιγί

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • Για το σερβίρισμα

  • Κόκκινα φρούτα φρέσκα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φιστίκι Αιγίνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τις κρέπες:

Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και με το ραβδομπλέντερ ergo mix τα αναμειγνύω πολύ καλά. Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για ½ ώρα και στη συνέχεια ζεσταίνω ένα τηγάνι απλό ή ειδικό για κρέπες, βάζω ½ κ.γ. λάδι, το απλώνω και ρίχνω ποσότητα από το μείγμα, περίπου τα ¾ από την κουτάλα για σούπες. Κουνάω το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα και ψήνω για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάνω την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα.

 

Για τη μαρμελάδα:

Βάζω όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία τα αφήνω να μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά περίπου μέχρι να σπάσουν ελαφρώς τα φρούτα και να μαλακώσουν. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι, ανακατεύω και στη συνέχεια πολτοποιώ τη μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ και την κρατάω στην άκρη.

 

Για τη σαντιγί:

Βάζω τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύω με το ραβδομπλέντερ για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

 

Για το σερβίρισμα:

Απλώνω μαρμελάδα σε μια κρέπα, τη διπλώνω σε πουράκι ή σε τρίγωνο, βάζω από πάνω σαντιγί, σκορπάω λίγα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και φιστίκι και σερβίρω.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη