866
O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα μαζί με την Ελένη Ψυχούλη, από το olivemagazine.gr, η οποία μαγειρεύει μακαρονάδα Σπεντζοφάι στις επαγωγικές εστίες της Electrolux.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πιπεριές κέρατο
- 2 ώριμες ντομάτες – ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 λουκάνικα μοσχαρίσια σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο λινγκουίνι, ή οποιαδήποτε άλλη pasta
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
- φέτα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα με το νερό. Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε και το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβουμε όσο πιο ψιλή γίνεται την ντομάτα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε την ντομάτα να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της. Στο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη ρίγανη και σερβίρουμε.
TIPS
Συνταγής:
Τηγάνισε στην αρχή μαζί με τις πιπεριές και μια μελιτζάνα σε ροδέλες για να δώσεις έξτρα νοστιμιά.