Μικροσυσκευές για έναν εργασιακό χώρο πιο φιλικό προς τον εργαζόμενο

by Aggeliki Tsoukana

Η ύπαρξη χώρου διαλλείματος αποτελεί σημαντικό στοιχείο για κάθε εταιρεία, ανεξάρτητα εάν έχει πολλούς ή λίγους εργαζόμενους. Αυτός ο χώρος, ωστόσο, θα πρέπει να παρέχει ορισμένες ευκολίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπαλλήλων. Εκτός από επαρκή χώρο, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων, ένα “break room” θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο και με τις απαραίτητες μικροσυσκευές.

 

 

Καφετιέρα

Κάθε γραφείο πρέπει να διαθέτει έστω μια καφετιέρα γαλλικού ή και μία συσκευή φραπέ, μιας και η τελευταία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας όλων στη χώρα μας. Επιπλέον, θα βρείτε μηχανές καφέ με πολύ περισσότερες δυνατότητες, που μπορούν να παρασκευάσουν όλα τα είδη καφέ ή και ροφήματα. Ιδανικά, προτιμήστε κάποιο μηχάνημα που λειτουργεί με κάψουλες, μιας και χρειάζεται λιγότερο καθάρισμα κι έτσι συντηρείται ευκολότερα. Για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ, αν δεν επιθυμείτε τη λύση μπρίκι και γκαζάκι, ένα ηλεκτρικό μπρίκι παρέχει περισσότερη ευκολία και ασφάλεια στην παρασκευή ελληνικού καφέ.

 

 

Βραστήρας

Δώστε επιπλέον επιλογές στους εργαζόμενους που θα προτιμήσουν να πιούν κάποιο άλλο ρόφημα, αντί για καφέ. Κάτι που μπορείτε να πετύχετε με έναν ηλεκτρικό βραστήρα. Λόγω της ταχύτητάς του, αλλά και της ευκολίας του, είναι προτιμότερος από μπρίκι και γκαζάκι, ή ηλεκτρικό μάτι. Το να έχει κανείς βραστό νερό γρήγορα κι εύκολα ανά πάσα στιγμή είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Να σημειωθεί εδώ ότι το ζεστό νερό μπορεί να χρησιμεύσει και για να φτιάξει κάποιος εργαζόμενος κάποια σούπα στιγμής ή ακόμα και noodles.

 

Ψύκτης νερού

Ένας ψύκτης νερού μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην εταιρεία. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα μηχανήματα στον χώρο για να καλύψει τις ανάγκες όλων. Είναι απολύτως απαραίτητος τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους καλεσμένους ή συνεργάτες ή και στην περίπτωση συχνών meetings. Οι περισσότερες συσκευές του είδους έχουν επιλογή για κρύο και ζεστό νερό, με την αλλαγή φιάλης τους να γίνεται πάρα πολύ εύκολα.

 

 

Φούρνος μικροκυμάτων

Η προσθήκη ενός φούρνου μικροκυμάτων στον χώρο διαλλείματος κρίνεται απαραίτητη. Είναι απ’ τις πιο χρήσιμες και οικονομικές συσκευές για έναν εργοδότη, την ίδια στιγμή που είναι εύκολη στη συντήρηση και την καθαριότητά της. Παράλληλα, οι φούρνοι μικροκυμάτων διακρίνονται και για την ανθεκτικότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χαλάνε εύκολα. Στον κατάλογο του Κωτσόβολου θα βρείτε μια ευρεία γκάμα από μοντέλα με διάφορες δυνατότητες, σχέδια και χρώματα.

 

 

Τοστιέρα

Πρόκειται για μία από τις πιο εύχρηστες συσκευές. Για να μπορεί να φτιάξει ένας εργαζόμενος γρήγορα και εύκολα το σνακ του. Επιπρόσθετα, οι τοστιέρες είναι οικονομικές συσκευές και εύκολες στο καθάρισμα και στη συντήρησή τους, αφού δύσκολα θα παρουσιάσουν κάποια βλάβη. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και τύπους, από απλές τοστιέρες και σαντουιτσιέρες, μέχρι επιλογή για grill.

 

Μίνι ψυγείο

Ένα ψυγείο αποτελεί από τις πιο βασικές συσκευές που πρέπει να έχει ένας επαγγελματικός χώρος, τόσο για τη διατήρηση τροφίμων και σνακ, όσο και για τη διατήρηση του νερού και των κρύων ροφημάτων. Όσο πιο πολλοί υπάλληλοι, τόσο πιο μεγάλο πρέπει να είναι το ψυγείο. Για ένα μικρό εργασιακό χώρο, με μικρό αριθμό υπαλλήλων, ένα μίνι ψυγείο είναι η ιδανική επιλογή.

Για μεγαλύτερους χώρους, τα ψυγεία με ενσωματωμένη παγομηχανή μοιάζουν ιδανική λύση. Αφενός ο κρύος καφές πίνεται από πολλούς σχεδόν όλο τον χρόνο, κι αφετέρου ένα παγάκι όλο και κάπου θα χρειαστεί. Εναλλακτικά, υπάρχουν και επαγγελματικές παγομηχανές σε διάφορα μεγέθη.

 

 

Αποχυμωτής

Ένας αποχυμωτής στον χώρο του διαλλείματος μπορεί -εκ πρώτης- να φαίνεται υπερβολή. Πράγματι, πρόκειται για ένα εξειδικευμένο μηχάνημα, αλλά με πολύ κόσμο να ακολουθεί μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ίσως πρέπει ν’ αρχίσει να προστίθεται στις επιλογές των εργοδοτών. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι γεμάτοι βιταμίνες αποτελώντας έτσι την τέλεια πηγή ενέργειας για κάθε εργαζόμενο. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει εξαιρετικά μεγάλη γκάμα φρούτων καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, η προσθήκη ενός αποχυμωτή στο “break room” έχει ήδη γίνει εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για πολλές εταιρείες.

Μπορείς να δεις ακόμη