|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Μαύρη Μπύρα και Χοντρά Μακαρόνια – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ μακαρόνια χοντρά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. πελτέ
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1-2 φύλλα δάφνη
  • 400 γρ. μαύρη μπύρα
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 400 γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 1 lt νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αρχικά, βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε ένα μπολ, όπου τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν, παίρνουμε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ή γάστρα και ρίχνουμε σε δόσεις το μοσχάρι μέχρι να τσιγαριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ακόμα λάδι. Μόλις πάρει χρώμα όλο το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε την μπύρα. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ, τον κύβο, τις δάφνες, το ξυλάκι κανέλλας, το γαρύφαλλο και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό, σκεπάζουμε τη γάστρα και σιγοβράζουμε για 2- 2,5 ώρες. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις δέσει η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που βράσαμε και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα ώστε η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια.Τέλος, αποσύρουμε τη γάστρα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας.

 

 

TIPS

 

Tip Εστίας

Ενεργοποίησε στην εστία το χρονοδιακόπτη με το χρόνο που επιθυμείς και εκείνη θα σου υπενθυμίσει να ελέγξεις το φαγητό ή να ρίξεις κάποιο μπαχαρικό.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε ακόμη