560
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Όταν οι ζουμερές κατακόκκινες φράουλες μεταμορφώνονται σε αέρινη μους τις ερωτεύεσαι ξανά από την αρχή.
Υλικά
- 2 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 2 κ.σ. ροδόνερο
- 400 γρ. φράουλες καθαρισμένες σε κομμάτια
- Χυμός 1 λεμονιού
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος καλά παγωμένη από το ψυγείο
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά. Τις στύβουμε με το χέρι και τις λιώνουμε ζεσταίνοντάς τες σε ένα τηγανάκι μαζί με το ροδόνερο σε χαμηλή φωτιά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φράουλες, τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά. Μόλις πήξουν κάπως, τις περνάμε από σήτα πιέζοντας με μαρίζ έτσι ώστε να συγκρατήσει τα σποράκια. Δεν ξεχνάμε να πάρουμε τον πολτό που μένει στο κάτω μέρος της σήτας.
- Προσθέτουμε μέσα στον πολτό τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στον πολτό των φρούτων ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και κρυώνουμε στο ψυγείο.