Πατάτες φούρνου με λιαστές ντομάτες, σκόρδο και θυμάρι

by Zikou Stella

 

 

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η καλύτερη παρέα του οβελία δεν είναι άλλη από τις πατάτες φούρνου. Αν δεν πρόκειται να τις μοιραστείτε με άτομα που ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική διατροφή, μειώστε την ποσότητα του λαδιού και προσθέστε στο ταψί ανάμεσα με τις πατάτες 50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια. Σε άλλη περίπτωση αρκεστείτε στο ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια (σφήνες)
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες από βάζο (στραγγισμένες) σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για το σερβιρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε στο multi τις λιαστές ντομάτες μαζί με το σκόρδο, το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο.
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα τις χωράει ακριβώς και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε στο ταψί ελάχιστο νερό και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  5. Ύστερα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες ως μέσα και να πάρουν χρώμα οι άκρες τους.
  6. Τις σερβίρουμε ζεστές, χλιαρές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, πολυκόφτης multi

Μπορείς να δεις ακόμη