2,2K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
- 2 φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 φλιτζ. ξύδι
- 3 φλιτζ. νερό
- 1 κουτ.γλυκού πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουτ.γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- 800 γρ. χταπόδι
- 5 πατάτες
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.
- Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
- Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η χύτρα ταχύτητας Tefal Secure 5 7L P25308 που θα βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, χύτρα ταχύτητας