Πατατοσαλάτα με χταπόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι

by Zikou Stella

 

 

 

 

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο


Υλικά

  • 2 φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 κουτ.γλυκού πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ.γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 800 γρ. χταπόδι
  • 5 πατάτες
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  3. Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.
  5. Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  6. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
  9. Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η χύτρα ταχύτητας Tefal Secure 5 7L P25308 που θα βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, χύτρα ταχύτητας

Μπορείς να δεις ακόμη