|  | 

Κουζίνα

Πένες με πέστο μπρόκολου

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό πιάτο με βάση τα ζυμαρικά που θα αγαπήσουν ακόμη κι όσοι δεν συμπαθούν το μπρόκολο

 

Υλικά για 3 άτομα:

  • 300γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 30γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το πέστο:

  • 750γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 50γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. καρυδόψιχα
  • ¾ φλ. τριμμένο πικάντικο τυρί
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση, το αλατίζουμε και ρίχνουμε το μπρόκολο. Βράζουμε για 3 λεπτά περίπου και το στραγγίζουμε.
  2. Το μισό μπρόκολο το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του πέστο και τα πολτοποιούμε. Το υπόλοιπο μπρόκολο το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε το μπρόκολο βράζουμε και τα ζυμαρικά αλ ντέντε, υπολογίζοντας 3-4 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
  4. Κρατάμε μισό περίπου φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και το ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Το βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μισό πέστο του μπρόκολου, τα ζυμαρικά, τα βρασμένα μπουκέτα του μπρόκολου, το υπόλοιπο πέστο, το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών και το ελαιόλαδο.
  5. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό ανακατεύοντας μέχρι να πιεί η μακαρονάδα τα ζουμιά και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ζουμερό σύνολο.
  6. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στο τραπέζι ζεστή μαζί με το τηγάνι. Μοιράζουμε σε πιάτα και όποιος θέλει προσθέτει στο δικό του επιπλέον τριμμένο τυρί και πιπέρι.

 

 

Δείτε ακόμη