Philly Cheesesteak Sandwich – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για το steak

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε λεπτές, κάθετες φέτες πάχους 4-5εκ.
  • Ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ψωμάκια για sandwich
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 500ml γάλα
  • 300 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • Για το Σερβίρισμα

  • Ψημένα μανιτάρια
  • Ψημένες πιπεριές, λεπτοκομμένες
  • Aλάτι, πιπέρι, θυμάρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το steak

Καίμε ένα Wok, σε δυνατή φωτιά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις μπριζόλες μας και στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις μπριζόλες στο Wok και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. (Αν τις θέλουμε καλοψημένες τις αφήνουμε 3 λεπτά περίπου). Μόλις ψηθούν τις μοιράζουμε στα ψωμάκια και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κρέμα μετσοβόνε, τις ψητές πιπεριές και τα ψητά μανιτάρια.

 

Για τις ψητές πιπεριές και τα μανιτάρια

Στην ίδια δυνατή φωτιά, βάζουμε στο Wok, τις πιπεριές με λίγο λάδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι ώστε να ψηθούν και αυτά. Μόλις ψηθούν τα μανιτάρια, τα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, λίγο θυμάρι και ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα καραμελώνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν.

 

Για τη σάλτσα μετσοβόνε

Χρησιμοποιούμε το ίδιο Wok για να πάρει η σάλτσα όλη τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λειώσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για ένα λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Μόλις η μπεσαμέλ αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε το Wok από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί μετσοβόνε, ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα και το αφήνουμε στην άκρη.

 

TIPS

Tip Συνταγής

Αν κάνεις πρώτα την μπεσαμέλ καλό είναι να τη σκεπάσεις με μια μεμβράνη, η οποία να ακουμπάει επάνω της, διότι αν κρυώσει ξεσκέπαστη θα δημιουργήσει πέτσα.

 

Tip για το Wok

Σέρβιρε το φαγητό στο Wok, με το δακτύλιο που διαθέτει ως βάση σερβιρίσματος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μπορείς να δεις ακόμη