Προετοιμασία πασχαλινού τραπεζιού με τις κατάλληλες μικροσυσκευές

by K-Admin 1

 

Με τις προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι πολύ απαιτητικές και να ξεκινούν αρκετές μέρες πριν, σίγουρα θα χρειαστείς μια έξτρα βοήθεια για να ετοιμάσεις τις παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές. Μην αγχώνεσαι, όμως. Γιατί με τις κατάλληλες μικροσυσκευές κουζίνας, όχι μόνο θα κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, αλλά θα εξασφαλίσεις και μεγαλύτερη επιτυχία στις παρασκευές σου.

 

 

Κόψε, τεμάχισε, πολτοποίησε με πολυκόφτη

Μπορεί τα μαχαίρια κουζίνας να είναι σταθερή αξία, αλλά πολλές φορές χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο εύχρηστο, γρήγορο και ασφαλέστερο. Και κάπου εδώ, τη λύση έρχεται να δώσει ένας πολυκόφτης. Πρόκειται για μια πολύ ευέλικτη συσκευή κουζίνας που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα κάθε επίδοξου μάγειρα. Μπορεί να τεμαχίζει, να ψιλοκόβει, να τρίβει και να πολτοποιεί σε μικρές πάντα ποσότητες τρόφιμα και πολλά άλλα, ενώ πλένεται πανεύκολα στο χέρι ή το πλυντήριο πιάτων.

 

 

Φτιάξε σάλτσες, ντιπς, smoothies με ένα μπλέντερ

Με το μπλέντερ θα μπορέσεις να ετοιμάσεις όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι, όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή και τζατζίκι. Παράλληλα, είναι ιδανικό για την προετοιμασία ντιπς, σαλτσών, αλλά και υγιεινών smoothies από φρούτα ή λαχανικά εύκολα και γρήγορα.

Το ραβδομπλέντερ, από την άλλη, είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές ποσότητες σαλτσών και σουπών, για να ρευστοποιείς υλικά, ή για να ομογενοποιήσεις σάλτσες, απευθείας μέσα στην κατσαρόλα.

Τα βασικά μοντέλα διαθέτουν μόνο μία λεπίδα κοπής, ωστόσο υπάρχουν ραβδομπλέντερ που διαθέτουν δοχείο ανάμειξης για smoothies, μπολ τεμαχισμού κι άλλα ανοξείδωτα αξεσουάρ τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ψιλοκόβεις και να τεμαχίζεις. Φυσικά, υπάρχουν και προτάσεις που διαθέτουν μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων για διάφορες εργασίες, όπως πολτοποίηση, ή μ’ ένα μεγάλο κοπτήριο με ανοξείδωτες λεπίδες κοπής και αντιολισθητική βάση, για να τρίβεις, ή να κόβεις λαχανικά σε ροδέλες.

 

 

Γρήγορες πασχαλινές λιχουδιές με ένα μίξερ

Ετοίμασε το πασχαλινό τσουρέκι, πασχαλινά κουλούρια, και οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή παραδοσιακή συνταγή χωρίς να κουραστείς και, προπαντός, με τέλεια αποτελέσματα.

Ένα μίξερ χειρός δεν θα είναι πολύ βαρύ και θα έχει μια άνετη λαβή με καλό κράτημα, ενώ τα εξαρτήματα θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Ο χειρισμός του είναι ιδιαίτερα απλός και οι ρυθμίσεις γίνονται εύκολα με τον αντίχειρα σου κατά τη χρήση. Ιδανικά, μπορείς να επιλέξεις ένα μοντέλο με ευρύ φάσμα επιλογών ταχύτητας, για να μπορείς να εκτελείς άνετα οποιαδήποτε συνταγή.

Ένα επιτραπέζιο μίξερ, από την άλλη, σου παρέχει σταθερή βάση και μπολ ανάμειξης, καθώς και διπλό βραχίονα πάνω στον οποίο τοποθετείς διάφορα εξαρτήματα ανάμιξης. Τα εξαρτήματα ανάμειξης που βρίσκεις σίγουρα είναι το χτυπητήρι για ανακάτεμα και χτύπημα αυγών, και γάντζους για ζύμωμα. Ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης χτυπητήρι με εύκαμπτο χείλος σιλικόνης για πιο ομοιόμορφο χτύπημα. Οι περισσότερες προτάσεις έρχονται με βαθιά μπολ μεγάλης χωρητικότητας, ενώ υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν αποσπώμενο διαφανές καπάκι για να εμποδίζει το πιτσίλισμα. Κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό με ένα μίξερ χειρός.

 

 

Κουζινομηχανή… Η ναυαρχίδα της κουζίνας σου!

Η κουζινομηχανή έχει τη δύναμη και τη χωρητικότητα, που κάνουν την προετοιμασία φαγητών και γλυκών σε μεγάλες ποσότητες, εύκολη υπόθεση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι, με την ίδια συσκευή, μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα και μάλιστα χωρίς κόπο. Αρκεί να διαθέτεις τα κατάλληλα εξαρτήματα. Αν, για παράδειγμα, χρειαστείς ψιλοκομμένα κομμάτια για καρότο και κρεμμύδι, απλά εφαρμόζεις τον κατάλληλο δίσκο κοπής.

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τον ειδικό αναδευτήρα ζύμωσης για να παρασκευάσεις ζύμη για τις πίτες σου. Ρίξε στον κάδο τα υγρά και στη συνέχεια τα στερεά υλικά κι απλώς πάτα το πλήκτρο. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις φτιάξει τη ζύμη σου. Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις καν τη διαδικασία.

Για τραγανά, πεντανόστιμα κουλουράκια και χειροποίητα πασχαλινά τσουρέκια, θα πρέπει να προετοιμάσεις και να χτυπήσεις καλά τα υλικά. Με την κουζινομηχανή όλα αυτά γίνονται «παιχνίδι». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις σ’ αυτήν τα κατάλληλα εξαρτήματα και να ρυθμίσεις το χρόνο και την ταχύτητα ανάμειξης. Στο μεταξύ, όσο η κουζινομηχανή δουλεύει, εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά.

 

Οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι πλέον τόσο επίπονες και χρονοβόρες. Μπες στο kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια μεγάλη γκάμα σε μικροσυσκευές κουζίνας για να ολοκληρώσεις εύκολα και γρήγορα κάθε σου γευστική έμπνευση.

 

Καλό Πάσχα!

Μπορείς να δεις ακόμη