704
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 1,5 λίτρο σιρόπι
- 300ml χυμό λεμονιού
- 200ml χυμό καρπουζιού
- 500γρ. ζάχαρη
- 400ml νερό,
- 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Για το σερβίρισμα
- Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- Ανθρακούχο νερό
- Πάγο
Eκτέλεση
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 10 λεπτά να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι.
- Στο μεταξύ στύβουμε τα λεμόνια να πάρουμε το χυμό τους.
- Περνάμε το καρπούζι από τον πολυκόφτη να γίνει πολτός, τον στραγγίζουμε και τον μετράμε.
- Ρίχνουμε τους δυο χυμούς και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί.
- Σουρώνουμε και αφού κρυώσει η λεμονάδα τη μεταφέρουμε σε μπουκάλι και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Αραιώνουμε τη λεμονάδα με κρύο νερό και πάγο και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/3353630817991478/’ width=’400′]