|  | 

Κουζίνα

Ροζ λεμονάδα με καρπούζι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 1,5 λίτρο σιρόπι

  • 300ml χυμό λεμονιού
  • 200ml χυμό καρπουζιού
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 400ml νερό,
  • 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
  • Ανθρακούχο νερό
  • Πάγο

Eκτέλεση

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 10 λεπτά να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι.
  2. Στο μεταξύ στύβουμε τα λεμόνια να πάρουμε το χυμό τους.
  3. Περνάμε το καρπούζι από τον πολυκόφτη να γίνει πολτός, τον στραγγίζουμε και τον μετράμε.
  4. Ρίχνουμε τους δυο χυμούς και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί.
  5. Σουρώνουμε και αφού κρυώσει η λεμονάδα τη μεταφέρουμε σε μπουκάλι και αφήνουμε στο ψυγείο.
  6. Αραιώνουμε τη λεμονάδα με κρύο νερό και πάγο και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου.

 

Δείτε ακόμη