|  | 

Κουζίνα

Σαρδέλες με πελτέ ντομάτας – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις σαρδέλες

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • Βραστές πατάτες
  • Βλίτα, ή άλλα χόρτα
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό λεμονιού

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Επιλέγω το κατάλληλο πρόγραμμα για ψάρια στην τοστιέρα OptiGrill+ XL και αφήνω να προθερμανθεί. Πασπαλίζω τις σαρδέλες με αλάτι, αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω στην τοστιέρα για περίπου 6-7 λεπτά. Παράλληλα βάζω σε ένα πυρέξ το ζεστό νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύω. Προσθέτω την ξερή ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά τη σάλτσα και στρώνω προσεκτικά μέσα τα ψάρια. Τα αφήνω στο μείγμα για 15 λεπτά. Σερβίρω τα ψάρια σκέτα ως μεζέ ή μπορώ να τα συνοδεύσω με χόρτα ή πατάτες βραστές ως κυρίως, προσθέτοντας αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.

 

Παρατήρηση:
Αν δεν βρω σαρδέλες βάζω γόπες ή μαρίδες ή κολιούς. Προαιρετικά μπορώ να προσθέσω και λίγες σταφίδες οι οποίες δένουν πολύ ωραία με το ψάρι και τη σάλτσα. Ιδανικά χρησιμοποιείται λιαστός πελτές ντομάτας.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη