1,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό κι ευχάριστο από μια μπάλα παγωμένο σορμπέ λεμόνι.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 250 γρ. ζάχαρη
- 350 ml νερό
- 125 ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
- 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
- 25 ml βότκα ή τζιν
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το ξύσμα από δύο καλά πλυμένα λεμόνια. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού στίφτη παίρνουμε τον χυμό από αυτά και τα υπόλοιπα λεμόνια.
- Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
- Προσθέτουμε τη βότκα ή το τζιν κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε το σορμπέ 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.
- Σερβίρουμε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια, κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.