Εστραγκόν, το κομψότερο των αρωματικών!
Από την Ιωάννα Σταμούλου Από τη Γαλλία με αγάπη ή από τις παγωμένες στέπες της Μογγολίας;
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κύβο μέσα και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πατάτα και καραμελώνουμε το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα σε δόσεις μέχρι να γίνει λείο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Όσο πιο λεπτό είναι το μανιτάρι, τόσο λιγότερο μαγείρεμα χρειάζεται και έτσι κρατάει περισσότερο τη γεύση τους.
Η συσκευασία περιλαμβάνει βιβλίο συνταγών για περισσότερες γευστικές δημιουργίες!