|  | 

Κουζίνα

Σούπα μινεστρόνε

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά συνδυασμένα αρμονικά σε μια σούπα με ιταλικό ταμπεραμέντο, γεμάτη χρώματα, αρώματα και πλούσια γεύση που χορταίνεις μετά το 2ο πιάτο.

Υλικά

  • 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 καρότο μεγάλο σε μικρούς κύβους
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο, σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε μικρούς κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα μέτρια καθαρισμένη σε μικρούς κύβους ή φέτες
  • 1 φλιτζάνι αρακά ή βρασμένα φασόλια (λευκά ή κόκκινα)
  • 2 ντομάτες μέτριες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί φρυγανισμένο
  • Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φυλλαράκια βασιλικού ή πέστο

 

 

 

Εκτέλεση

    1. Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα.
    2. Ρίχνουμε το νερό καυτό από το βραστήρα και σιγοβράζουμε τα λαχανικά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    3. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
    4. Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ζυμαρικό. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε σε πιάτα.
    5. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού ή λίγο πέστο βασιλικού και λίγο τριμμένο τυρί, για όποιον το επιθυμεί. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Δείτε ακόμη