Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Γρήγορη κι εύκολη μακαρονάδα, η νόστιμη λύση που εγγυάται το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.

 

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ματσάκι βασιλικό τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό να πάρει βράση.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια όπως περιγράφεται στα υλικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  3. Παράλληλα βάζουμε κι ένα μεγάλο τηγάνι στην κουζίνα και σοτάρουμε το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Αφού κρατήσουμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βασιλικό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, συνοδεύοντας με παρμεζάνα τριμμένη για να προσθέσει στο πιάτο του ο καθένας όσο θέλει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη