Μαγειρεύοντας με ταχίνι
Από την Ιωάννα Σταμούλου Το ταχίνι δεν είναι μόνο μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, μέταλλα
Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σ’ ένα μικρό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, το αδειάζεις σ' ένα μπολάκι και το αφήνεις στην άκρη. Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνεις το γάλα και το αφήνεις στην άκρη. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα χειρός το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνεις μέσα στο μπολ εναλλάξ το βούτυρο με το γάλα κι ανακατεύεις καλά. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις 60 ml από το μείγμα, απλώνεις τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνεις για 1 λεπτό. Στη συνέχεια αναποδογυρίζεις την κρέπα και ψήνεις για 1 ακόμη λεπτό. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία μ’ όλες τις κρέπες και τις αφήνεις στην άκρη να παγώσουν.
Εκτέλεση για τη ganache:
Ζεσταίνεις σ’ ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνεις μέσα τη σοκολάτα κι ανακατεύεις.
Στήσιμο τούρτας:
Απλώνεις 3 λαδόκολλες πάνω σε μια ταρτιέρα και βάζεις μία κρέπα πάνω, απλώνεις από πάνω λίγη σαντιγί, καλύπτεις με μια άλλη κρέπα από πάνω, απλώνεις ξανά σαντιγί κι επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η σαντιγί. Εφόσον τελειώσουν οι κρέπες, βάζεις ένα πιάτο πάνω από την τούρτα σου, το οποίο χρησιμοποιείς ως οδηγό και κόβεις μ’ ένα μαχαίρι ό,τι προεξέχει για να δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα. Βγάζεις προσεκτικά τις λαδόκολλες. Απλώνεις τη ganache πάνω στην τούρτα, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις.
Προσοχή όταν θα βάζεις τη σαντιγί ανάμεσα στις κρέπες να σιγουρευτείς πρώτα ότι είναι καλά παγωμένες.