Τσικνίζουμε με Χοιρινές Μπριζόλες με Δενδρολίβανο

by K Admin

pork steak

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και εμείς έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για ένα απολαυστικά barbeque στο σπίτι παρέα με φίλους! Ένα από τα κρεατικά που δεν θα λείπει από το τραπέζι είναι οι χοιρινές μπριζόλες με δενδρολίβανο που θα ψηθούν στην ψησταριά! Είτε έχεις ψησταριά υγραερίου είτε ψησταριά κάρβουνου μπορείς να ψήσεις τις μπριζόλες σου με τη συνταγή που ακολουθεί:

 

 

Για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 4 έως 6 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 10 λεπτά

 

Υλικά:

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 κουταλιές αλάτι
3 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3 φύλλα φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς λίπος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτύπα ελαφρά μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν. Πρόσθεσε το κρύο νερό, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
• Τοποθέτησε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίχνουμε το μίγμα. Πίεσε τον αέρα από το σάκο και σφράγισε σφιχτά. Γύρισε τη σακούλα για να διανεμηθεί το αλατόνερο, τοποθέτησέ τη σε ένα μπολ και κατέψυξε για 4 έως 6 ώρες.
• Αφαίρεσε τις μπριζόλες από το σάκο και στέγνωσέ τις με χαρτί κουζίνας. Ελαφριά άλειψε και τις δύο πλευρές του κρέατος με λάδι. Άφησε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοίμασε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήσε τις μπριζόλες πάνω σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαίρεσε από τη σχάρα και άφησε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σέρβιρε ζεστό.

Μπορείς να δεις ακόμη