Τσιπούρα με σαλάτα μπριάμ – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ψάρι

  • 2 τσιπούρες μικρές φιλεταρισμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κιτρινόριζα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα πίκλα
  • Λίγες σταφίδες
  • Αλάτι- πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το ψάρι:
Ανακατεύω σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το ψάρι. Ανοίγω το ψάρι στη μέση, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και περιχύνω με τη μαρινάδα. Το σκεπάζω και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το άλλο ψάρι. Ψήνω τα ψάρια στην ψηστιέρα για 20-25 λεπτά περίπου.

 

Για τη σαλάτα:
Κόβω τα λαχανικά σε φέτες, αλατοπιπερώνω, περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω στην ψηστιέρα, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μόλις είναι έτοιμα τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και σερβίρω το μπριάμ σε ένα πιάτο και το ψάρι από πάνω.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη