2,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Λείπει το τζατζίκι από την Τσικνοπέμπτη; Φυσικά και όχι, αφού σε όλα τα μπάρμπεκιου είναι πρώτο και καλύτερο στο τραπέζι μας.
Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 1 μικρό αγγούρι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο (ανάλογα πόσο έντονο το θέλουμε)
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού γρ. ξύδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- 1 μικρό καρότο λεπτοτριμμένο (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το αγγούρι και αφού το κόψουμε κατά μήκος στη μέση αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη (μαζί με τη φλούδα) και το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι λεπτό. Αλατίζουμε και στύβουμε να φύγει το περιττό νερό.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το στυμμένο αγγούρι, το ξυσμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το τριμμένο καρότο και τον ψιλοκομμένο άνηθο αν χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε τη γεύση.
- Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και σερβίρουμε ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο.