|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Λαβράκι με Λαχανικά και Μαϊντανόλαδο στον Ατμό – Chef στην Πρίζα

O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα, παρέα με την Ιωάννα Σταμούλου από το olivemagazine.gr, η οποία μαγειρεύει ένα γευστικό και υγιεινό λαβράκι με λαχανικά και μαϊντανόλαδο, κλεισμένο σε λαδόκολλα, στον ατμό.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 λαβράκια καθαρισμένα 350 γρ το καθένα
  • 1 μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες
  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 1-2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Έπειτα, τα αλατίζουμε καλά μέσα, έξω και βάζουμε στην κοιλιά τους από ένα κλαδάκι μαϊντανό μαζί με μία – δύο φέτες λεμονιού.  Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε ένα μαϊντανόλαδο. Βάζουμε στο μπλέντερ το μαϊντανό με το ελαιόλαδο, το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και το χυμό του και τα χτυπάς. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μαϊντανόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, κόβουμε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα και μοιράζουμε επάνω τους σε στρώσεις το μείγμα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα είδος στρώματος. Πάνω σε αυτό το στρώμα τοποθετούμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί. Στη συνέχεια, διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτα, κλείνοντας μέσα τους τα λαχανικά και τα ψάρια. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Τέλος, τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε το πιάτο με φέτες λεμονιού.

 

TIPS

 

Tip για το φούρνο

Το πρόγραμμα καθαρισμού με ατμό σε βοηθάει να καθαρίσεις ευκολότερα το φούρνο σου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

10706 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα