ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ρίγανη ξερή
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι βασιλικό, λεπτοκομμένο (κρατάμε τα κοτσάνια)
- 1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
- 800 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβα,
πολτοποιημένα - 500 γρ.μακαρόνια
- Αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις τηγανίζουμε καλά, ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα κοτσάνια του βασιλικού. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το ξύδι, την ντομάτα, λίγη ζάχαρη (για να μην πικρίσει) και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε 100ml από το νερό του βρασμού. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, αφαιρούμε τα κοτσάνια του βασιλικού και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό, ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και ολοκληρώνουμε, ρίχνοντας το αλάτι το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
TIPS
Tip Συνταγής
Σέρβιρε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα!
Tip για τα σκεύη Silit
Να μαγειρεύεις πάντα σε μεσαία θερμοκρασία, γιατί τα σκεύη της Silit διατηρούν τη θερμότητα και τη διαχέουν ομοιόμορφα στο σκεύος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ