Γαύρος τηγανητός με ταραμοσαλάτα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το Πανάρισμα

  • 500 γρ γαύρος
  • 180 γρ σκληρό αλεύρι
  • 180 γρ καλαμποκάλευρο
  • 90 γρ σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν (ξερό)
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα(ξερό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την Ταραμοσαλάτα

  • 500 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ μπαγιάτικο ψωμί
  • 75 γρ ταραμά λευκό
  • 70 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ χυμό λεμονιού
  • 40 γρ νερό (προαιρετικά)

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πανάρισμα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το γαύρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τον παναρισμένο γαύρο μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Γενικά, κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.

 

Για την ταραμοσαλάτα

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώ το μπλέντερ βρίσκεται σε λειτουργία προσθέτουμε, με τη βοήθεια της ειδικής υποδοχής, το ηλιέλαιο σιγά – σιγά με ροή κλωστής. Τέλος, αν κριθεί απαραίτητο, προσθέτουμε νερό ώστε να ρυθμίσουμε την υφή.

 

 

TIPS

Tip συνταγής

Για ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο πανάρισμα και λίγο ξύσμα από λεμόνι

 

Tip Συσκευής

Όταν ενεργοποιείς τη λειτουργία fryingSensor στην επαγωγική εστία Siemens, τοποθετείς το τηγάνι στη ζώνη που επιθυμείς χωρίς λάδι. Η ζώνη θερμαίνει αρχικά το σκεύος και όταν είναι έτοιμο για χρήση, σε ενημερώνει να ρίξεις το λάδι.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη