O Γιώργος Τσούλης υποδέχεται τον Μιχάλη Νουρλόγλου από το olivemagazine.gr και μαζί ετοιμάζουν rice noodles στο wok της Electrolux!
ΥΛΙΚΑ
- ½ συσκευασία rice noodles
- ½ κ.σ. πάστα κόκκινο κάρυ
- 500 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 25 γρ τζίντζερ
- Χυμό από μισό lime
- Ξύσμα από 2 limes
- Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 150γρ μπέικον
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κρεμμύδι
- 12 γαρίδες νωπές ακαθάριστες
- 5 φύλλα lime ψιλοκομμένα
- 50 ml κονιάκ
- ½ κ.σ. πάστα ντομάτας
- Aλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα τσόφλια και τα κεφάλια τους. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι, την πάστα κάρυ, την πάστα ντομάτας, το τζίντζερ και τέλος το κονιάκ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, κι έπειτα ρίχνουμε το γάλα καρύδας (δεν το ρίχνουμε όλο, κρατάμε λίγο και γι’ αργότερα). Όταν βράσουν για λίγο και ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μ’ ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το ξύσμα, το βασιλικό, τα φύλλα του lime και το χυμό μέσα στο μείγμα κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σουρώνουμε σ’ ένα μπολ το μείγμα κι αφήνουμε τον αρωματικό μας ζωμό στην άκρη. Βράζουμε σ’ ένα βραστήρα νερό και το ρίχνουμε στα noodles που έχουμε τοποθετήσει σ’ ένα μπολ. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα καρύδας που κρατήσαμε. Τα χτυπάμε μ’ ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε ένα Wok (ή ένα απλό τηγάνι) σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον αρωματικό ζωμό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα noodles και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το wok από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στα noodles το τυρί και την αυγόκρεμα που έχουμε ετοιμάσει. Τέλος σερβίρουμε.
TIPS
Tip για το Wok
Σέρβιρε το φαγητό στο Wok, με το δακτύλιο που διαθέτει ως βάση σερβιρίσματος.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ