Γαρίδες σαγανάκι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για το σαγανάκι

    • 7 – 10 γαρίδες, Νο 2 καθαρισμένες
    • 150 γρ. φέτα σκληρή
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 μαραθόριζα (φινόκιο)
    • 2 κ.σ. ούζο
    • 50 ml ελαιόλαδο
    • 250 γρ. τοματοχυμός
    • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
    • 6-7 ντοματίνια
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 κ.σ μάραθο
    • 1 κ.σ. μαϊντανό
    • Χοντροτριμμένο πιπέρι, αλάτι
    • Λίγη ζάχαρη
    • Λίγο κύμινο ή γλυκάνισο ή/και μαραθόσπορο σπασμένα (προαιρετικά)

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Χτυπάω για λίγο στον πολυκόφτη το κύμινο με τον μαραθόσπορο για να σπάσουν και τα αφαιρώ. Τοποθετώ στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα χτυπάω 2-3 φορές για να ψιλοκοπούν, όχι όμως πολύ. Τέλος, ψιλοκόβω με μαχαίρι τη μαραθόριζα σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρω με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τους σπόρους και στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα. Μόλις μαραθούν προσθέτω το ούζο και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τον τοματοχυμό, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Αφήνω για λίγο τη σάλτσα να βράσει και πριν δέσει τελείως τοποθετώ ομοιόμορφα στο τηγάνι τις γαρίδες. Κλείνω τη φωτιά και προσθέτω τη μουστάρδα και τα ντοματίνια ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτω τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Το φαγητό διατηρεί θερμοκρασία και εξακολουθεί να βράζει παρόλο που απενεργοποίησα την εστία. Αποσύρω το τηγάνι από το μάτι και μόλις σερβίρω στο πιάτο πασπαλίζω με φρέσκο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο, λάδι, λίγη φέτα ακόμα και μείγμα από μπαχαρικά για περισσότερη ένταση και αρώματα..

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη