424
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Γρανίτες Irish Coffee
Υλικά για 6 – 8 γρανίτες
- 6 καφέδες espresso
- 200 γρ. νερό
- 1 κ. σ. κακάο
- 50 γρ. ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής μας
- 4 κ. σ. whiskey
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα σοκολατένιο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα το νερό τη ζάχαρη και το κακάο. (Προσοχή! Φουσκώνει γι’ αυτό θέλει καλό ανακάτεμα.)
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους καφέδες, το whiskey και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν μέχρι την επόμενη.
- Σερβίρουμε τις γρανίτες ξεφορμάροντας τη στιγμή που θέλουμε και απολαμβάνουμε!