1,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Βελούδινη υφή και πικάντικη απολαυστική γεύση που σε ταξιδεύει ως την Ινδία.
Υλικά
- 1 φλ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 600 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 2 καρότα μεσαία καθαρισμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
- 1 ½ κ.σ. γεμάτη κάρι σε σκόνη
- 200 ml νερό
- 200 ml γάλα καρύδας
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο ένα καρύδι καθαρισμένο από τη φλούδα και ξυσμένο στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπίπερο κι αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και δίνουμε μια ακόμα βράση στη σούπα. Δοκιμάζουμε και αν είναι απαραίτητο, αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και της δίνουμε μια βράση ακόμα. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να βράσει λίγο για να δέσει.
- Προσθέτουμε στο τέλος το ξυσμένο τζίντζερ για να κρατήσει τη σπιρτάδα του.
- Διατηρούμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή για όποιον προτιμά.