ΥΛΙΚΑ
-
-
Για τη σαλάτα
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μέτριες κόκκινες γλυκοπατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μεγάλα παντζάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200γρ. μαύρες φακές
- Λίγα φύλλα δυόσμου (μικρά)
- 80γρ. ανθότυρο σπασμένο με το χέρι
- 50γρ. νεαρή ρόκα
- 50γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και χονδροκομμένο (καβουρδισμένα στους 1500 C, για 15 λεπτά)
- 50γρ. σπόρους ροδιού
- Αλάτι-πιπέρι
-
-
Για το dressing
- 4 κ.σ. χυμό ροδιού
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το dressing:
Βάζω σε ένα μπολ τον χυμό ροδιού, το ξίδι, το ταχίνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύω ενώ συγχρόνως ρίχνω το λάδι, μέχρι να δέσει το dressing. Φυλάω τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.
Για τη σαλάτα:
Βάζω το καρότο, την γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, το παντζάρι σε ένα ταψί, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, περιχύνω με λίγο από το ελαιόλαδο και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο Electrolux, στους 1800 C, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζω τις φακές σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Μόλις κρυώσουν τα υλικά βάζω σε ένα μπολ τις φακές (8 κ.σ. περίπου), τα λαχανικά, τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια, λίγα φύλλα δυόσμου, λίγη σάλτσα και ανακατεύω απαλά.
Σε μια πιατέλα για σαλάτα βάζω στη μια άκρη τη σαλάτα με τις φακές, στην άλλη άκρη βάζω τη ρόκα ραντισμένη με λίγη σάλτσα, σκορπάω από πάνω το ανθότυρο σε κομμάτια, το ρόδι, τα υπόλοιπα φουντούκια και σερβίρω.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ