561
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 5 άτομα:
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
- 50 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάρι (όχι πολύ καυτερό)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό βραστό
- 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο για το τελείωμα
Για το σερβίρισμα:
- γιαούρτι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικά κρουτόν
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τα καρότα, το σκόρδο και το κάρι
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ρίχνουμε το νερό από τον βραστήρα και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα
- Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα προσθέτοντας γιαούρτι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγα κρουτόν
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/168926044523570/’ width=’400′]