1,4K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Πανεύκολες με 3 μόλις υλικά, αυτές οι κροκέτες γίνονται γρήγορα χωρίς καθόλου κόπο και κερδίζουν εύκολα τις εντυπώσεις.
Για 20 κροκέτες περίπου
- 500γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 4 ασπράδια αυγών & 2 κρόκους
- λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
- Ρίχνουμε στην τριμμένη γραβιέρα
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα, μισό φλιτζάνι αλεύρι περίπου κι ανακατεύουμε να φτιάξουμε ομοιογενές μείγμα που θα πλάθεται
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια των 20γρ. περίπου
- Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά
- Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι
- Τηγανίζουμε σε δόσεις τις τυροκροκέτες ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Τις βγάζουμε από το λάδι και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
Φτιάχνουμε πανεύκολες τυροκροκέτες με 3 μόλις υλικά!
Posted by Kotsovolos on Thursday, 5 March 2020