Κλασσική ταραμοσαλάτα με ψωμί

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το κλασσικό είναι επίκαιρο και οι παραδοσιακές γεύσεις θα μας γεμίζουν πάντα με μια γλυκιά θαλπωρή.

Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

  • 140 γρ. ταραμά
  • 250-300 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (χωριάτικο), καθαρισμένο, χωρίς την κόρα
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 – 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο απαλό, ανάμεικτο με αραβοσιτέλαιο
  • Λίγο νερό

 

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Το στύβουμε με τα χέρια, χωρίς να επιμείνουμε πολύ, γιατί χρειάζεται να μείνει λίγο νερό.
  2. Βάζουμε τον ταραμά σε μακρόστενο σκεύος (μια κανάτα είναι ό,τι πρέπει) προσθέτουμε λίγο νερό και το χτυπάμε με ραβδομπλέντερ. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα τμηματικά κι εναλλάξ λάδι, ψωμί, λεμόνι μέχρι να αποκτήσει η ταραμοσαλάτα σας την κατάλληλη αλμυρότητα και υφή.
  4. Σερβίρουμε σε μπολ, διακοσμώντας με ελιές και λίγο ελαιόλαδο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη