989
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Το κλασσικό είναι επίκαιρο και οι παραδοσιακές γεύσεις θα μας γεμίζουν πάντα με μια γλυκιά θαλπωρή.
Υλικά για ένα μεγάλο μπολ
- 140 γρ. ταραμά
- 250-300 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (χωριάτικο), καθαρισμένο, χωρίς την κόρα
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 – 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο απαλό, ανάμεικτο με αραβοσιτέλαιο
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Το στύβουμε με τα χέρια, χωρίς να επιμείνουμε πολύ, γιατί χρειάζεται να μείνει λίγο νερό.
- Βάζουμε τον ταραμά σε μακρόστενο σκεύος (μια κανάτα είναι ό,τι πρέπει) προσθέτουμε λίγο νερό και το χτυπάμε με ραβδομπλέντερ. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τμηματικά κι εναλλάξ λάδι, ψωμί, λεμόνι μέχρι να αποκτήσει η ταραμοσαλάτα σας την κατάλληλη αλμυρότητα και υφή.
- Σερβίρουμε σε μπολ, διακοσμώντας με ελιές και λίγο ελαιόλαδο.