ΥΛΙΚΑ
-
Για τη βάση
- 350 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
- 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
-
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα
- 16 φρέσκα βερίκοκα χοντροκομμένα
- Ξύσμα από ¼ λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
-
-
Για τη γέμιση
- 450 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες ή 1 ½ κ.γ. βανίλια υγρή
- 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου και ελαφρώς χτυπημένα
-
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το cheesecake
Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια καλύπτουμε το εσωτερικό μια φόρμας με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 22εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ αναμειγνύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μείγμα του μπισκότου και την στρώνουμε πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ατμό στους 1400C, για 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γύρω-γύρω και τη μέση να είναι ελαφρώς ρευστή. Στον φούρνο electolux επιλέγουμε το πρόγραμμα για cheesecake.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει πολύ καλά.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ τα μισά βερίκοκα, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα αναμειγνύουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν σάλτσα. Κόβουμε στα 4 τα υπόλοιπα βερίκοκα, τα τοποθετούμε όμορφα πάνω στο γλυκό, περιχύνυμε με την σάλτσα, σκορπάμε το θυμάρι και σερβίρουμε.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ