468
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Το χαλούμι αναδεικνύει τα αρώματά του και αποκτά υπέροχη λαστιχωτή υφή όταν ψήνεται. Εδώ το περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Θα το σερβίρουμε μέσα ζεστές κυπριακές πίτες μαζί με ντομάτα, λεμόνι και πέστο δυόσμου.
Για το πέστο
- ¾ φλιτζανιού φύλλα δυόσμου
- ¼ φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- ⅓ φλιτζανιού χαλούμι λεπτοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
- ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Για τα σουβλάκια
- 400γρ. Χαλούμι σε κύβους
- Καλαμάκια ξύλινα
Για το σερβίρισμα
- Ντομάτα σε φέτες
- Πίτες κυπριακές
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα καλαμάκια σε νερό.
- Ετοιμάζουμε το πέστο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόπτη και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες στο φούρνο.
- Περνάμε 4-5 κομμάτια χαλούμι σε κάθε καλαμάκι και τα ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο μέχρι να αποκτήσει ρίγες και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε στα σουβλάκια λίγο πέστο και τα σερβίρουμε αμέσως μαζί με ζεστές πίτες και φέτες ντομάτας.
Σουβλάκια χαλούμι με πέστο δυόσμου
Σήμερα ετοιμάζουμε σουβλάκια χαλούμι με πέστο δυόσμου!
Posted by Kotsovolos on Tuesday, May 11, 2021