|  | 

Κουζίνα

Αλμυρές Gluten Free Μπάρες

 

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Είναι το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας για μικρούς και μεγάλους, για το σπίτι, το γραφείο ή το σχολείο.

 

Υλικά για 28 κομμάτια περίπου

  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 5 ασπράδια αβγών
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. ξηρούς καρπούς ανάμικτους (καρύδια φιστίκια φουντούκια κλπ)
  • 120γρ. μούσλι βρώμης
  • 100γρ. νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου
  • 150γρ. κατσικίσια φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 20 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 60γρ. κολοκυθόσπορους
  • 60γρ. σουσάμι
  • 2 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα ασπράδια των αβγών με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το μούσλι, τις νιφάδες βρώμης, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, το καρότο, τους κολοκυθόσπορους, το μισό σουσάμι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
  5. Το αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε το χέρι σας κάτω από τη βρύση και ισιώνουμε την επιφάνεια με βρεγμένη παλάμη.
  6. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο τραβάμε το ψημένο μείγμα από το ταψί μαζί με το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και μετά παίρνουμε ένα μαχαίρι και το κόβουμε μακρόστενα 28 κομμάτια.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως οι μπάρες και τις διατηρούμε σε πλαστικό μπολ σκεπασμένες.

 

 

Δείτε ακόμη