Αυγά με σπανάκι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα αυγά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, μόνο τα φύλλα του
  • 2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 7 αυγά
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
  • Για το σερβίρισμα

  • Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Πάπρικα
  • Μαύρο σουσάμι
  • Χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

Βάζω το τηγάνι στη φωτιά για να ζεσταθεί. Μόλις αλλάξει η ένδειξη Thermospot έχει φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία. Ρίχνω το πράσο και το σοτάρω με λίγο νερό. Μόλις μαραθεί λίγο προσθέτω σταδιακά το σπανάκι. Στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τέλος το μάραθο. Προσθέτω το ελαιόλαδο και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας δημιουργώ 7 λακκούβες και σπάω τα αυγά, ένα σε κάθε μια λακκούβα. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι πάνω στα αυγά και σκεπάζω με ένα καπάκι. Αφήνω στη φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά σε χαμηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζω με τη φέτα, αμύγδαλο, μάραθο, ξύσμα λεμόνι, πάπρικα, μαύρο σουσάμι και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί.

 

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη