|  | 

Κουζίνα

Cheese Cake με Ραβδομπλέντερ Braun

Υλικά (4  μερίδες):

Για την κρέμα

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 φυσίγγιο βανίλια
  • Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική

 

Για τη βάση

  • 125 γραμμάρια μπισκότα τριμμένα
  • 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 5 ml ρούμι

 

Για την επικάλυψη

  • 200 γραμμάρια φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • Χυμός από ένα μοσχολέμονο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

 

Για το ντεκόρ

  • Φράουλες
  • Φύλλα δυόσμου

 

 

Εκτέλεση:

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη με τον αναδευτήρα μαρέγκας του ραβδομπλέντερ της Braun, προσθέτουμε το ξύσμα μοσχολέμονου με την βανίλια και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την ενσωματώνουμε μέσα στο τυρί κρέμα.

 

Για τη βάση μπισκότου

Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τα μπισκότα με το ρούμι στο κοπτήριο και δημιουργούμε με τα μαχαίρια μια πούδρα μπισκότου. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε.

 

Για την επικάλυψη

Προσθέτουμε στο κύπελλο-δοσομετρητή όλα τα υλικά για την επικάλυψη, με τη ράβδο  δημιουργούμε έναν πουρέ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για να παγώσει.

 

 

Δείτε ακόμη