|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κύβους
  • 150 ml  ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινες ή κόκκινες)
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ ρίγανη ξερή
  • 500 ml νερό
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ρύζι για το σερβίρισμα
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο (προαιρετικά)

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές μέσα στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο (προαιρετικά) και τα καραμελώνουμε καλά, μαζί με τις πιπεριές για 15'-20'. Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφού έχουμε αλατοπιπερώσει το χοιρινό καλά, το βάζουμε στο τηγάνι και το ροδίζουμε αρκετά και στις δύο του πλευρές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το καραμελωμένο μείγμα λαχανικών και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 2'-3' και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, χλιαρό νερό τόσο, όσο να καλυφθεί το κρέας και σιγοβράζουμε για 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατάτες φούρνου και το ζουμί από το τηγάνι. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο ζουμί λίγη φέτα.

 

 

TIPS

Tip για τον Απορροφητήρα

Ο απορροφητήρας μπορεί να δεχτεί προέκταση ραφιού στο ίδιο ξύλο, προκειμένου να ταιριάξει στην αισθητική και στη γεωμετρία του χώρου σου.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

 

 

Δείτε ακόμη Άρθρα