586
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ζουμερά μπριζολάκια με γλυκόξινο γλάσο για ένα ξεχωριστό μπάρμπεκιου με καλή παρέα.
Υλικά (για 6-8 άτομα)
- 1 ½ -2 κιλά χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
Για το γλάσο
- 4 κ.σ. soy sauce
- 2-3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- Λίγη κανέλα στη μύτη του κουταλιού
- Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. ουίσκι
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη φωτιά στο μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μικρό μπολ.
- Στεγνώνουμε τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας και χωρίς να τα αλατίσουμε τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μία πλευρά τους.
- Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Με ένα πινέλο παίρνουμε γλάσο και αλείφουμε την ψημένη πλευρά. Όταν ψηθεί και η άλλη πλευρά τα γυρίζουμε και αλείφουμε κι αυτή την πλευρά.
- Γυρίζουμε μια δυο φορές ακόμα τα μπριζολάκια στη σχάρα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα γλασάροντας μια φορά ακόμα.