|  | 

Κουζίνα

Γαρίδες σχάρας με πράσινη σάλτσα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Στο μπάρμπεκιου δεν ψήνουμε μόνο κρέας αλλά και θαλασσινά. Αυτές οι γαρίδες φτιάχνονται πανεύκολα, ψήνονται σε χρόνο μηδέν και αγαπιούνται φανατικά από όλη την παρέα.

 

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 20 γαρίδες μέτριες ή μεγάλες
  • 2-3 λάιμ σε φετούλες για το σερβίρισμα

 

Για την πράσινη σάλτσα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε το κεφάλι από τις γαρίδες, ξεφλουδίζουμε το σώμα και αφήνουμε μόνο την ουρά. Με μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι της πλάτης.
  2. Για ευκολία στο ψήσιμο περνάμε τις γαρίδες ανά 3 ή ανά 4 σε καλαμάκια που έχουμε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό για λίγη ώρα.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πολτοποιώντας τα υλικά όλα μαζί στον πολυκόφτη.
  4. Ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή σχάρα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες μαζί με τα καλαμάκια.
  5. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας με το κουταλάκι λίγη σάλτσα στην καθεμιά. Συνοδεύουμε με φετούλες από lime και ρύζι μπασμάτι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

 

Δείτε ακόμη